Salam sejahtera, para pembaca setiaku!
Diva popular Indonesia, Kris Dayanti, bakal menghiburkan peminat Singapura pada bulan Mei nanti dengan konsertnya berjudul Mencintaimu.
Penyanyi Menghitung Hari, Cobalah Untuk Setia, I’m Sorry Goodbye dan banyak lagi itu akan membawa penonton dalam perjalanan penuh nostalgia, dengan persembahan lagu-lagu hits lagi ikoniknya dari tiga dekad yang lepas.
Dengan suaranya yang memukau dan merdu, Kris Dayanti akan membawa peminatnya imbau masa lampau, mengenang balik detik-detik indah sejarah kerjaya muziknya.
Penonton bukan sekadar boleh menikmati nyanyiannya, tapi dalam konsert ini, Kris Dayanti akan menampilkan evolusi muzik dan stailnya sepanjang tahun berkarya.
Beliau juga akan berganding bersama komposer dan penyusun lagu terkemuka, Erwin Gutawa. Susunan Erwin akan memberikan sentuhan segar kepada lagu-lagu Kris Dayanti, sambil mengekalkan keajaiban lagu-lagu penyanyi berusia 48 tahun itu.
Konsert Mencintaimu akan berlangsung pada 24 Mei (Rabu), 8 malam di The Star Theatre. Jangan terlepas peluang menonton konsert diva ini tau! Tiket bermula pada harga $118 boleh didapati di lelaman Sistic.
Secara peribadi, Min nak denagr Krisdayanti nyanyi lagu Doaku Harapanku dan mungkin Amarah (lagu duet).
Nampaknya, bulan Mei nanti memanglah banyak konsert di Singapura! Ada ST12, Ne-Yo, Dayang Nurfaizah, Black Pink, Raja Razie serta banyak lagi!
– Pengkritik Sandiwara
(gambar header: Sistic)
[…] akan datang adalah konsert Dayang Nurfaizah, Kris Dayanti, ST12, Rossa, Slam dan banyak […]
LikeLike
[…] bulan akan datang, artis-artis yang akan menghiasi lokasi berprestij ini adalah ST12, Rossa, Slam, Kris Dayanti, Dewi Persik, M Nasir dan ramai lagi, […]
LikeLike
[…] Kris Dayanti menghiburkan peminatnya di panggung Star Theatre di mana kapasitinya mungkin kurang dari 50%, […]
LikeLike