Perlawanan Juffri Alui & Sham Rahman Oktober ini

Salam sejahtera, para pembaca setiaku!

Hangat TikTok Melayu setempat apabila dua personaliti socmed saling shade satu sama lain dalam video TikTok masing-masing.

Korang pasti tahu siapa yang Min maksudkan, kan?

Tak lain tak bukan Sham Rahman dan Juffri Alui.

Namun begitu, Min masih kurang pasti apakah punca pergaduhan mereka di TikTok sehinggakan tebawak-bawak menyebabkan pertarungan gusti yang akan berlangung Oktober ini.

Berlangsung pada 7 Oktober di lokasi yang akan ditetapkan, perlawanan yang akan bermula pada jam 6 petang ini akan ditayang secara langsung di wadah berbayar (pay-per-view), dan tiket-tiket adalah terhad.


Ikuti Pengkritik Sandiwara di setiap wadah sosial


Sebelum ini, mereka berdua secara terbuka telah menjelaskan bahawa ini bukanlah gimik mahupun sketsa pemasaran. Perselisihan faham atau beef antara mereka adalah benar.

Yang peliknya, dengan sepantas kilat pelbagai jenama yang turut serta dalam acara ini.

Acara gempak melibatkan dua jejaka sado ini merupakan anjuran Big Boy Events dan Revolusi.

Juffri mewakili The Ring Boxing Community manakala Sham mewakili Legends Fight Sport.

Jenama The Lone Wolf turut tertera di poster.

Untuk ketahui garis masa perdebatan ini, anda boleh ke TikTok serta Instagram mereka.

@juffri_alui

Lu set time and day. Aku nak tengok jugak berapa real ni budak

♬ original sound – Juffri Alui – Juffri Alui
@shamrahman7

Amcm gua offer lu beli la jack @juffri_alui

♬ original sound – Sham Rahman – Sham Rahman

Adakah kerjasama yang bertajuk ‘Unfinished Business’ bakal menjadi projek pempengaruh terbesar di Singapura? Kita nantikan…

Yang kelakarnye, mampukah mereka kekalkan hype ini hingga Oktober kelak? Hmm.

eh? mereka ok jek pada 5 Julai…

Kita husnuzon je lah. Semoga mereka berbincang secara damai tanpa melibatkan pergaduhan secara jasmani. Amin. Acara ini mungkin by-product Anak Metropolitan 4.0 terpaling menarik akan kita saksikan.

Dengar-dengar Juffri ada lagu baru on the way!

.

Ni pun kita nantikan, ok?

Kongsikan pendapat anda atau sebarang soalan secara rahsia di NGL kami!

– Pengkritik Sandiwara

(gambar header: IG Sham Rahman, Juffri Alui)

4 comments

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s