Fiesta Komedi kembali hiburkan warga emas

Salam sejahtera, para pembaca setiaku!

Rancangan lawak jenaka hambar lagi tidak relevan, Fiesta Komedi, kembali buat kali ketiga.

Dan seperti musim-musim sebelumnya, rancangan kegemaran warga emas ini bertujuan untuk perli drama Suria popular yang sememangnya bahan yang memang a joke.

Episod pertama, Bujang Tersalah Hantar (parodi Bujang Hantar) dibintangi Lydia Izzati, Jamil Yunos, Norsiah Ramly, Isa Bora, Asraf Amin dan Suhaili Safari.

Apabila mendengar lagu tema ikonik Fiesta Komedi, memang teringat sketsa-sketsa seperti Bapak Metropolitan, Cinta Bibikwood, Pernikahan Dia Tu dan banyak lagi!

Tapi tu lah… menonton rancangan Fiesta Komedi 3 ni selama satu jam mengeringkan gusi Min. Bukan saje ia tidak kelakar, jalan ceritanya juga agak biase-biase jek. Takde lah yang buat Min kekek sampai tergolek.

The only saving grace ialah watak Munah yang dihidupkan Suhaili. Tiap gerak-geri dan raut wajahnya membuat Min tersengih!

Pastu si watak Norsiah Ramly asyik cakap ‘tiber’ ni kenape? TIBER.

Antara episod-episod yang bakal menanti anda adalah Mertua International, Tersalah Firasat dan Tertekan Minyak. Wow, membaca tajuk-tajuknya memang geli hati ya! Kelakar sungguh!

.

Sis akan cuba tengok epidos-epidos lain, kalau kelakar, Min akan update!

Ok harap-harap adelah yang kelakar eh sebab the last time Suria ada peraduan cari pelapis pelawak, semuanya tak kelakar, Taccod nanti kegemilngan pelawak Melayu Singapura terus tenggelam di wadah media mainstream!

– Pengkritik Sandiwara

(Gambar header: gambar tangkap layar meWATCH Suria)

One comment

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s