Niat peraduan TikTok Ria semata-mata untuk tarik Zain?

Salam sejahtera, para pembaca setiaku!

Sekiranya korang ikuti Ria di TikTok atau sering luangkan masa di TikTok, pasti korang terlihat peraduan mini juruhebah yang dikendalikan saluran radio Mediacorp itu, kan?

Ala, yang trend DJ di TikTok yang diterajui Show Suzuki tu… yang diorang dicabar berbual untuk 15 saat or what sebelum lagu dimainkan!

So… Ria pun buat ler. Dan beberapa hari yang lalu, mereka mengumumkan TikTokers yang rai ke peringkat akhir!

Salah satunya merupakan seorang pempengaruh dari Mothership, Zayn!

@zxynpot

#duet with @mediacorpria897 TBH I didn’t even know this was actually a competition but FINALS here we go #funtimeswithria #fyp

♬ original sound – Ria 897 – Ria 897

Min pasti ramai yang kenali Zayn, kan? Di TikToknya, Zayn menulis bahawa dirinya tidak sedar bahawa ini satu peraduan dan terus dah masuk finals! TIBER!!!!

Ini membuat Min rasa musykil sebab Zayn yang kali terakhir memuatnaikkan video di TikTok pada bulan Ogos tiber nak berTikTok pada November..? Pastu dapat masuk finals, terus?

Tu pasal Min mengajukan soalan kepada followers sama ada uolls rasa ni semua merupakan peraduan ‘staged’ untuk tarik Zayn ke dalam Ria… Maklumlah, dia tu ada rupa, dah mula berjinak-jinak dengan Suria, so there has to be a reason untuk Ria memasukkan Zayn ke dalam Ria tanpa being sus, kan? Tapi… ini semua andaian dan pendapat saja. Bukan fakta, ya?

79% pengundi setuju bahawa ini staged competition. Ini termasuk dua finalis Aku DJ Ria 2017, Amirah Yahya serta pemenangnya sekali, tak lain tak bukan, Hans Ashrie!

Walau bagaimanapun, pemenang cabaran #funtimeswithRia ini ditentukan oleh jumlah likes terbanyak. Setakat ini… bukan Zhin ler. But wait… 30% undian followers, 70% markah pengadil. Faham-fahamlah uolls.

Nabil Jaz mendapat lebih 600 sukaan manakala Zhin sekadar mendapat kurang 500 sukaan sejauh ini. Namun begitu, undian sehingga 29 November dan… keputusan masih boleh berubah sekiranya Zain mendapat banyak likes over the weekends!

Selain $1000 yang bakal dimenangi pemenang, apa lagi eh? Kontrak ke… dapat jadi DJ ke..?

Oh wells, jangan lupa undi, ok?

– Pengkritik Sandiwara

(Gambar header: Instagram Ria)

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s