Rintihan Hati: Episod 7

Salam sejahtera, para pembaca setiaku!

Dah episod 7. Dengar-dengar ada 2 episod lagi…

Hahahaaha Alia gunakan telefon bijak prabayar. Dia pindah rumah baru dan mengadu tak boleh picit pakwe dia sebab takde wifi. Kelakarnya hahaha. Kesian mak dia marah suruh cari pakwe yang dah lesapkan duit dia.

Si Rozi rasa seperti perempuan simpanan kepada suaminya. Dia mabuk, tergelincir dan pengsan. Klisyenye. Tukang gajinya pun spill the tea dan katakan bahawa si Rozi rindukan suaminya dan bukan isu Eddy pun. And aku pelik, si maid ni orang Indonesia tapi berbual Inggeris? Tak faham.

Fitri seorang wanita lemah yang tiada pendirian. Padahal boleh hidup sendiri dia tak nak. Konon nak save duit la apa la dan didera Mak Longnya. URGH.

Mereka takde wang untuk rawat Pak Long. Medisave tak cukup, insurance takde (kot). Zana kata lebih baik mampuih lagi bagus. Setuju. Sebab tak mendatangkan faedah pun.

Oleh kerana Alia tiada wifi/data, dia terpaksa mencari pakwenya secara fizikal. Da ke Clarke Quay untuk mencari pakwenya. Padahal boleh ke McDonald’s dan gunakan wifi mereka dan upload gambar ke Fesbuk or whateva. Tapi malangnya, minuman 100plus (hahahaha)nya di-spike oleh seorang jejaka dan dia dirogol. Kenapa dia biarkan botol air dia terbuka begitu saja? But let’s not victim-shaming. Keesokan harinya, dia mandi bersama bajunya untuk menyucikan dirinya. Video serta gambar dihantarkan dan dia pun diblackmail. Tapi dia bodoh taknak laporkan kepada pihak polis… Ok.

Suami Rozi menghadiahkan tiket penerbangan ke London. Fuh romantis gitew, cinta berputique semula!

Mak Long berjumpa Eddy dan meminta $100,000. Ok work.

Ok drama ini tbh berkecelaru ah. All over the place. Bye.

– Pengkritik Sandiwara

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s