Best-dressed Local Stars: Raya Edition

Eh, makcik! Jangan! Sabar, jangan simpan botol kuih tat tu. Hari raya belum habis. Kita semua puasa sebulan, bukan macam makcik. Puasa yuk-yuk.

Kalau anda mengikuti blog ini secara tetap, anda pasti tahu bahawa saya amat annoyed dengan ketidakhadiran selebriti minoriti (lack of minority representation) di lelaman hiburan tempatan Toggle (read here). So, untuk puaskan hati saya, saya kononnya feeling-feeling jadi intern di Toggle dan menghabiskan malam insomnia saya mencari gambar-gambar Local Stars mengenakan baju raya!

Kalau awak nak tahu, Toggle ada halaman dipanggil “This week’s best-dressed local stars” tetapi oleh sebab local = cina, hampir semuanya “local stars” yang diketengahkan adalah Cina. Cuma kadang-kadang je ada non-Chinese. Seperti Tabitha Nauser. Kalau nak nampak artis Melayu atau India, kau nanti sampai kiamat.

But whatever it is, saya nak buat TOP 20 BEST DRESSED LOCAL STARS: RAYA EDITION.


20. NURUL AKHMAR

IMG_6375

Sungguh manis Nurul Akhmar berkebaya putih lengkap dengan kain batik lepas. Curlass.

19. ATYY MALEK

IMG_6402

Atyy Malek kelihatan sungguh fierce dan menawan in gold and black. Dengan beg yang matching, you.

18. ISWAN ISMAIL

IMG_6401

Oh, mestilah. Nak cairkan hati anak dara di luar sana? Ambil je gambar dengan budak-budak. Pandai Iswan Ismail! Kenapa segak macam gini single eh?

17. NADIAH M DIN

IMG_6377

Nadiah M Din memakai something simple tetapi tetap kecomelannya terserlah! Maklumlah, nak kahwin katakan.

16. MARINA YUSOFF

IMG_6422

Yaaaaas MAMA. Siapa yang boleh pakai warna-warni bak pelangi? Marina saja. Pasti semua mata terpandang Marina bila masuk rumah kan?

15. HUDA ALI

IMG_6387

Comelnya Huda Ali dan anaknya! Dengan beg yang berglitter juga!

14. MASTURA AHMAD

IMG_6386

Bukan semua orang boleh pull this look! Gorgeous sungguh Mastura Ahmad ni. Stay classy as always!

13. LYDIA IZZATI

IMG_6379

Lawa baju Lydia Izzati ni. Tapi desain dia macam awan-awan yang selalu dilukis di lukisan ancient China.

12. SITI KHALIJAH

IMG_6376

Wow. Tetap kelihatan manis walaupun sibuk dengan kerja-kerja teaternya!

11. HISYAM HAMID

IMG_6400

Daddy? Unf. Tapi ungu dan biru macam tak kena lah, wahai Hisyam Hamid. Terlalu glaring gitu.

10. NORFASARIE

IMG_6382

Ni purple yang sedap mata memandang. Satu keluarga nampak lawa. Terutama sekali ahli terbaru tu!

9. AISYAH AZIZ

IMG_6418

Really love the look dari atas ke bawah, like WOW.

Tapi awak kenek terima kenyataan bahawa ada orang tak boleh hargai suara awak ya, Aisyaah Aziz.

8. FAUZIE LAILY

IMG_6383

Sungguh suka dengan ketelitian desain ini. Isteri Fauzie Laily pun nampak lawa la cos most matching baju like buruk tapi ni lawa.

7. ELFAEZA UL HAQ

IMG_6414

Elfaeza Ul Haq semenjak berhijab semakin manis, kan? Photoshoot di lapangan terbang lagi. Kelas.

6. NURUL AINI

IMG_6374

Tangga keenam tidak ditujukan kepada Nurul Aini. LIHATLAH SHAISTA. Comel dan sungguh DIVA.

5. FIZAH NIZAM

IMG_6381

Ni baju Mom-to-go. Takde manik-manik atau apa-apa tapi tetap menawan, Fizah Nizam!

4. DANIAL ASHRIQ

IMG_6406

Peter Pan suria aka Daniel Ashriq macam karpet bergerak tetapi kelihatan sungguh tampan so tiada masalah.

3. LYDIA ASYIQIN

IMG_6378
Simple tetapi tetap elegan. Rantai tu tambah keayuan dia gitu. 😍😍

2. ERWIN SHAH ISMAIL

IMG_6392

Suka suka suka sukaaaa sangat dengan black + purple combo!!! Samping Erwin juga 100 ah.

Siapa yang berada di tangga nombor 1? Sebelum itu, here are some honorable mentions. (yes I copied that from WatchMojo)


IMG_6388IMG_6389

Hannah Delisha macam bidadari lah. Love the colour on Syarif Sleeq!

IMG_6397IMG_6403

Sheiryn Aisiqa punya bareback FUH. Shahril Wahid dan isteri sungguh sedondon!

IMG_6404IMG_6394

Si Norman Ishak letak deco for what sak??? And Hazlinah Halim!! WOW. Ni kalau dapat anak, mesti lawa/hensem and PANDAI GILA.

IMG_6398IMG_6405

Taufik Batisah serta isteri dan Danial (sekali lagi) bersama isteri.

IMG_6408IMG_6409

Tahniah kepada both of them sebab dah hit outside SG ah. Fir Rahman kerana filem Apprentice dan Fido Ahdross kerana lagu rayanya!

IMG_6411IMG_6412

Ni dua-dua bujang. Suzairhe Sumari dan Fadhli Abdullah.

IMG_6413IMG_6415

Imam Shah dan Ariati! Black and white.

IMG_6417IMG_6419

Beraya di luar negara? Tiada masalah untuk Adlina Adil. Didicazli… Basic.

IMG_6420IMG_6421

Sezairi beraya dengan isteri. Ainon Talib rocking the abaya.

IMG_6423IMG_6393

Rilla Melati & Bobo nak hidupkan zaman kanak-kanak ke? Aaron Aziz sekeluarga sungguh cantik!

IMG_6380IMG_6384

Tak faham baju Fatin Amira. Syirah Jusni, your colour????

IMG_6385IMG_6390

Wahyu Rahman lost in space. Azzah Fariha dan Alyph tak sabar nak sambut Hari Kebangsaan!

Kepada anda yang ingin lawati lelaman Toggle Best Dressed, klik di link ini:

http://lifestyle.toggle.sg/en/fashion-and-beauty/fashion-galleries/this-week-s-best-dressed-local-stars-july-8-to-july-16-6456592#slideshow-12

Saya ada ternampak satu dua benda di Toggle lah kan.

Screenshot (37)
ss from Toggle

Cute. Yang si tukang publish gambar-gambar ni tak tercetus dalam fikiran dia ke yang maybe dia boleh feature artis Melayu sempena Hari Raya. And I really like how Toh Zi Yi wrote “commemorating the holiday” sebab ya. That’s probably cos you have 0 Malay friends so kau tak boleh celebrate.

Tambahan, pada minggu Raya, best dressed pun hampir semua artis Cina. Sigh. Where’s the minority representation????? You mentioned “local” not “local Chinese”!

Screenshot (38)
ss from Toggle

Saya tak pasti bagaimana ini “Best Dressed” sebab I think The Muttons wear this kind like all the time???? So…

Tiada teduh, cuma teh.

gbakns

Patutlah artis minoriti tak pernah featured on this site sebab kita pakai lagi best daripada best.

Dan… Di tangga nombor 1…

 

 


  1. SHARON ISMAIL

IMG_6391

COCO. Were you expecting this? Ni bukan Sharon Ismail. Ni Coco. Who can pull floral peplum? Sharon Ismail can’t! Cuma Coco yang bold enough untuk pakai macam gini pada Hari Raya! Lihat sahaja posing dia. Siap dengan HAIRFLIP. Hairflip tu memekik “KAU ADA? KAU MAMPU?” Dan juga, those eyes of hers. YAAAAAAAAAAS MAMA. WORK IT.

Tak sangka Top 4 semuanya dari Interns. Nampaknya drama itu sungguh memberi impak kepada mereka!

C’mon Medicorp Toggle. Hire me to work in your MINORITY DIVERSITY department. Kita wujud.

Selamat menyambut Hari Keharmonian Kaum! Happy Racial Harmony Day!

Pengkritik Sandiwara

(Photos are from their own ig la kan duh, except the header photo which is from Toggle)


EKSTRA

Win tickets to watch Siti K perform in Rosnah! Click here for details! (scroll down all the way for the full details)

One comment

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s