Sarah Aqilah lupa bayar cukai… beg berjenama?

Salam sejahtera, para pembaca setiaku!

Ada kalanya kita di atas, ada kalanya di bawah. Bak roda pemenang anugerah, kan?

Begitulah nasib pemenang Anugerah 2009, Sarah Aqilah yang… tak bayar cukai (GST). Sis, we-

Dalam laporan Berita Mediacorp, Sarah Aqilah elak bayar GST di lapangan terbang dari 2015 sampai 2017!!! Wei apa ni. Ni bukan elak lagi, ni dah belok sak!!!!

Tapi sekarang dia bebas dengan ikat jamin $15,000 wei. Tak tahu pulak dia ni kaya. Nanti kalau masuk penjara, merayulah dengan dendangan Rawan…

 

Dikatakan dia pergi mahkamah berpakaian hitam h2t. Tahu pulak nak ‘sembunyi’ sksksk

Macam ni ke?

Hais ape lah pemenang Anugerah semua ni. Dah lah Aliff tu gone case, yang lain tak relevan langsung.

Ternyata, Sarah Aqilah ‘elak’ bayar cukai > $14,400 pada 3 tahun itu.

Mungkin ramai yang tertanya-tanya. Apa yang dia beli sampai kenek bayar GST lebih daripada $14k?

Bukan susah nak cari jawapan, korek je IGnya.

Dia beli barang jumlah >$66k wei!!! Merecik! Untuk perniagaan dalam taliannya!

Mungkin dia tak bayar cukai untuk beg berjenama yang dia jual? Eh? Entahlah, but… dah agak terang kot?

Kaya-kaya pun tak bayar cukai tak restu hidup. Hais. Semoga dapat buat show setelah insiden ini, ya? Macam Hady Mirza yang kini semakin gempak setelah bebas!

Kepada pelanggannya di luar sana… Beg haram tu… Chey gurau je ye.

Kalau cukai kat lapangan terbang dia elak, cukai gaji dia sebagai artis.. bayar tak?

– Pengkritik Sandiwara

[DISCLAIMER: Belum pasti cukai apa dia tak bayar, everything stated above are assumptions]

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s