Rintihan Hati: Episod 3

Salam sejahtera, para pembaca setiaku!

Mari kita lihat apa yang terjadi dalam episod ketiga sinetron terbaru Suria!

Zana melaporkan confession si Rizal kepada polis. Polis pun lambat eh buat kerja? Adik-beradik dapat tahu tentang penangkapan Rizal, dan Fazli ingin tahu sama ada Zana terlibat dalam kes pembunuhan ibu bapa mereka.

Fazli mula tunjuk belang, balik lewat dan mengelak Mak Longnya bila Zana ingin menyepak mukanya. Sehinggakan menolak Zana sehingga terlanggar pasu dan berdarah lengan Mak Longnya!

Fazli ingin merampas balik harta ibunya yang telah Zana gadaikan. Dia juga ingin lari rumah… tapi ke mana?

Mak Long ternampak Fazli di dalam biliknya dan membongkar almarinya (padahal Fazli setakat nak amek barang kemas arwah Mak dia + gambar) abeh Zana pukul guna tali pinggang tau daheck abeh dia halau Fazli keluar. Bila suami dia balik dia eksyen ditolak all, menyampah sak. Abeh suami dia percaya tau.

Instead of going to child services, Fazli “tertolong” seorang wanita kaya yang hampir diragut oleh seorang pencuri. Dia pun menolong wanita tersebut dan hantar wanita tersebut ke rumah beliau yang cantik. The rest is history, he had a good life. Pelik, kan? Bukannya si perempuan kaya ni nak report ke polis ke apa terjumpa anak terbiar???? And dia weak gila eh kenek ragut je pengsan, dafuq? Abeh dia suruh panggil dia Mummy Rozi..? Dia ni apa Mak Ayam ke???? Gila. Pada hari jadinya, si Rohaya (nama sebenar), suruh dia minum wine?? Abeh dia mabuk sak. Kesian eh Fazli, mana-mana dia pergi dia jadi mangsa penderaan! Dan besar kemungkinan Rohaya akan… mencabuli Fazli kerana dia gian sangat! Ini kerana dia sudah lama tidak dibelai oleh sang suami yang terpaksa bekerja di luar negara!

Ni cerita apa eh? Kenapa Suria semakin songsang dan jauh daripada ajaran agama? Namun begitu, saya tak sabar nak lihat kesudahan drama ini!

– Pengkritik Sandiwara

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s