En Bloc: Episod 1

Salam sejahtera, para pembaca setiaku!

Malam semalam, saya berkesempatan untuk menonton TV! Seperti lama tak tonton TV gitew. Setelah rancangan Juara Mic Junior tamat, drama terbaru yang mengganti slot SR115 disiarkan.

Bertajuk En Bloc, ia mengisahkan sebuah kejiranan yang patut dienbloc or something ah.

Kesemua 8 episod telah pun dimuatnaikkan ke Toggle!

Oh wait. Tu rancangan Mediacorp Channel 5 yang mempunyai tajuk yang sama. Orang-orang di Mediacorp amatlah kreatif dan bijak!

Drama En Bloc versi Suria dibintangi Suzairhe Sumari, Sharifah Amani (lmao y), Sufian Ahmad, Jeff Catz, Iskandar Ismail, Najib Soiman, Ahmad Stokin, Suhaillah Salam dan ramai lagi.

Nampaknya penonton Suria akan melihat muka Suzairhe pada setiap hari Isnin, Selasa dan Ahad bagi rancangan Maaf Cakap, En Bloc dan Hentam Sajalah. Manakala Sufian Ahmad pula pada setiap Selasa dan Rabu (Kisah Tok Kadi). Ni la Suria, kalau dah ada, asyik adaaaaaa saja. Kan?

By the way, rancangan En Bloc ni macam rancangan Tetangga tetapi lebih serius. Saya tidak akan menonton rancangan ini sebab episod pertama je dah mendak. Dan saya sudah pun summarise rancangan ini dalam tweet ini:

Ada yang sokong en bloc, ada yang tak sokong. Abestu tubuh jawatankuasa la apa la. Abeh sama-sama selesaikan masalah sebab for the better good. Akhir cerita, en bloc je la sebab tu kan keputusan muktamad pemerintah. Huhu.

– Pengkritik Sandiwara

Advertisement

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s