Syurga Ibu: Episod 11

Salam sejahtera, para pembaca setiaku!

Episod 11 Syurga Ibu agak intense dan padat, ya! Saya akan cuba mengupas episod ini dengan teliti tapi saya juga ada flight pada 6 pagi so saya akan cuba sedaya upaya!


IMG_8740

Syarif mula berfantasi bulan madu…

IMG_8741

Syurga terbayang muka si perogol apabila ternampak Syarif!!!!

Nasib la kakaknya ibunya tiba untuk selamatkan Syurga! Hilda hampir tersasul.

IMG_8746

Hilda bertanya jika semuanya okay ke tidak. Dia tak sangka perkara ini akan berlaku…

IMG_8747

Hilda menghantar Syurga ke rumah makcik mereka.

Hilda mula menerima Syurga sebagai anaknya. Makciknya amat bersyukur.

IMG_8750

Mereka suami isteri berbahas.

Uh-oh. Ok, walaupun Hilda tak memberi kepuasan seksual, tiada alasan untuk kau melakukan apa yang engkau lakukan tadi. Lagi-lagi kepada adik anak isteri kau!

Ok, so kau menganggap Hilda ni sebagai ubat untuk kau hentian ketagihan kau kepada video-video lucah? So kau fikir, dah dapat isteri je, boleh lepaskan nafsu kepada isteri kau setiap hari? Like what I said, pasangan ini perlu berbincang. Hilda sakit nonok tetapi saya pasti Syarif menerima segala cara untuk puaskan nafsu batinnya seperti isap atau goncang.

IMG_8756

Syurga memberitahu Kaunselor tentang apa yang terjadi.

IMG_8757

Kaunselor begitu marah dan ingin memberi pengajaran kepada Syarif.

Ok sabar, si Syurga ni kongsi segalanya kepada Kaunselor kan? Kenapa dia tak kongsi gambar keluarganya semua eh? Production team cari jalan mudah je eh untuk jalankan cerita ini. Takkan Kaunselor tak pernah tanya siapa keluarganya?

IMG_8758

Dia betul ke Kaunselor? Ke poyo? Kaunselor yang ingin bertumbuk dan bukan mencari jalan penyelesaian yang lain? Saya ingin mengingatkan Si Kaunselor bahawa Syurga ke sesi kaunselling kerana disyaki terlibat dalam satu pergaduhan. Walaupun dia tidak bersalah. Abeh ni kau yang nak cari gaduh???? Kau nak aku hantar kau pergi kaunselling tak? Natijahnya, kau kaunselor POYO. FAKE.

IMG_8760

IRRELEVANT.

IMG_8761

Akhirnya. Seri kembali ke kerja dan berkerja sama dengan rivalnya untuk sebuah projek.

IMG_8763

Neraqa seorang PRO-CHOICE.

IMG_8764

Si Neraqa ni amat oblivious tau. Dia baru ternampak lebam di bibir Syurga? So terpaksalah mereka ke taman untuk mengongsi apa yang berlaku.

Standard drama Suria. Ke taman untuk luahkan perasaan.

IMG_8765

Jengjengjeng!

IMG_8766

Tahu takpe…

IMG_8767

Oh, Syurga masih ah nak Neraqa simpan bayi ni? Walaupun dia juga mangsa teenage pregnancy?

IMG_8768

Ok, saya akan bincangkan sesuatu yang tidak islamik dan bercanggah dengan ajaran Islam serta budaya Melayu so kalau nak skip, go ahead.

Mengapa Suria masih menggalakkan perkara sebegini? Ini seolah-olah menyuruh gadis-gadis remaja di luar sana untuk menyimpan bayi sekiranya mereka hamil di luar nikah. Let’s face it, masyarakat Melayu yang amat ghetto ada 5 anak dan bapaknya masuk keluar penjara, anak-anak terbiar, tak ke sekolah, tak diberi kasih sayang. Is that what we want in our community? Terdapat BANYAK kes-kes sebegini. Di mana bayi disimpan atas sebab sayang, hak bayi untuk hidup, abortion = bunuh, nak kahwin dan mulakan keluarga pada umur muda walaupun belum bersedia. Padahal ni semua nak tutup malu! Saya rasa, apa yang harus dilakukan oleh masyarakat kita adalah untuk mendidik belia untuk mempraktikkan SAFE SEX. Kita tidak harus berpura-pura kononnya kita masyarakat Melayu/Islam yang TIDAK AKAN BERZINA. Bye!!!

SI ejen hartanah ni bodoh pe? Dia tak sedar akan ketegangan antara Seri dan Hilda? Masih ah nak berbual pasal rumah seolah-olah dua-dua pihak bersetuju.

IMG_8774

Seri ingin Hilda masukkan nama Hilmi dalam rumah arwah ibu mereka. Hilda tidak mahu kerana Hilda membayar persegi daripada rumah itu dan abangnya tidak membuat sembarang sumbangan.

IMG_8775

Seri dimarahi walaupun melakukan ini demi keluarganya. Saya on Seri’s side ah tapi cara dia lakukan boleh diperbaiki haha.

Ok, korang berdua salah la ngok!!!! Ok, apa Syarif maksudkan eh bila dia kata Hilda tak sempurna?

IMG_8779

Oh yes, cerai!

Huh???? Kau nak pikat perempuan abeh bagi menara KL kat Syurga???? Kau bodo sak. Kasilah BERLIAN ke apa ke????????? WTF??? Abeh Syurga kata lebam kat bibir sebab jatuh kau percaya???? BYE.

Cockblockedt.

IMG_8785

Wow, mereka dah berhoneymoon di Jepun ke? Pakau jaket segala?

IMG_8786

EH BODO KAU MASIH KAT SINGAPORE LA NAK SEJUK APA SIAL.

IMG_8787

Si Kaunselor kata kat kocek dia??? Kalau aku syurga, aku check kocek seluar dia sak. Check2 dia simpan dalam kocek jacket.

IMG_8788

Ok, si Kaunselor ni dia lupa dia ada anak yang sebaya Syurga eh?

Dia tak pernah terfikir that might be anak dia???? Atau… Dia ada fetish incest ke?

IMG_8789

GROSS.

IMG_8790

Korang belum base 1 pun dah nak masuk melamar.

IMG_8791

Ewah, hairflip tu kemain lagi.

IMG_8793

Mereka sebenarnya mahu kahwin lari.

IMG_8794

Kaunselor ingin menjelaskan segalanya kepada Hilda.

Si Neraqa ni macam rilek semacam je bila diberitahu Syurga bakal bertunang dengan Kaunselor? Kalau saya Neraqa, saya dah KECAM Syurga! Dah la tua, hodoh dan korang baru kenal pe. Is Neraqa rly a good friend?  A good friend would tell us other friends wouldnt.

Neraqa akan balik kampung sehingga bayi itu dilahirkan. See, ni semua untuk tutup malu kan? Abeh bayi tu hidup tanpa seorang bapa? SO 20 tahun kemudian Suria akan adakan drama Neraqa Ibu?

IMG_8798

Hmm… Kaunselor kata dia cuba mencari Hilda selama ini. Akhirnya hari ini tiba.

WEI TAK TRY FESBUK KE BODO????? Bukan ke sikit hari Suria ada drama pasal kecanggihan INTERNET di mana hubungan boleh dijalin semula kerana socmed dan macam-macam lagi? Asal ni tak guna internet? Asal macam bodo pulak?

IMG_8799

Bapa Kaunselor tidak mahu mereka bernikah dan berpindah ke Australia keesokan hari setelah ibu bapa Hilda berjumpa. Tu pasal Hilda ditinggalkan, kerana Kaunselor dah dibawa pergi.

Tapi merepek. Bila budak ni 18 tahun tak balik untuk perkhidmatan negara ke? Untuk cari Hilda? Bye.

IMG_8800

LOL. Korang bakal bertunang. BYE.

Ok. Episod ni amat wow ya. Lagi 2 episod saja!!! Tak sabar.

Saya kurang pasti sama ada saya ada masa untuk menulis kupasan semasa berada di luar negara. Sis cube!

– Pengkritik Sandiwara

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s