Pesta Perdana 2017 Reviu

Salam sejahtera semua! Pada malam Jumaat yang lalu, kita semua telah pun melihat acara yang penuh gilang gemilang iaitu Pesta Perdana 2017. Pemenang-pemenang sudah pun diumumkan, adakah anda semua puas hati atau tidak? Walauapapun, dah terjadi pun! Sebelum saya mulakan reviu #PP2017, saya ingin mengucapkan tahniah kepada Personaliti Paling Popular Hannah Delisha! Anda layak dan berhak memenangi ini? Hisyam Hamid who?

tumblr_oh1qkylnyp1tq4of6o1_500

Sebelum #PP2017 ditayangkan di saluran Mediacorp Suria di TV, saya menonton acara karpet merah di Facebook LIVE.

Dikendalikan oleh Nity Baizura dan Dzar Ismail, mereka menemuramah selebriti-selebriti dan menanyakan soalan mengenai busana dan juga pencalonan mereka. Gown Nity macam nak pergi kahwin gitu eh.

nurulainilol

Dzar Ismail berkata kepada Nurul Aini bahawa apabila dicalonkan, pasti ada buzz di media sosial dan topik perbualan beralih. Kalaulah Dzar korek cerita. Kenapalah industri TV Singapura membosankan?

Let me tell you something, go to his ig dan lihatlah betapa MESSnya he is. One thing for sure, Nick Mikhail sedang menghidangkan TEH.

tumblr_inline_n8ru52qrye1qz7j5g

Ok, balik kepada karpet merah…

Ada sesiapa yang ingin beritahu Kak Fid bahawa konsert Coldplay sebenarnya di Stadium Negara? Huhu.

Ayuh sama-sama memberi reaksi “pretend to be shocked” apabila mendapat tahu bahawa Aisyah Aziz bakal membuat persembahan di Pesta Perdana. Basically, you’ve replaced a basic female Suria singer – Sarah Aqilah. Korang semua boleh bayangkan tak, menjalani latihan intensif di bawah naungan Akademi Fantasia semata-mata untuk membuat persembahan di acara-acara Suria. #trash

tenor

Dan semasa siaran langsung LIVE di Fesbuk, terdapat beberapa ekor manusia yang kurang puas hati kerana Dzar Ismail serta beberapa selebriti bertutur dalam Bahasa Inggeris. Sesungguhnya di Singapura, pemerintah menyokong bilingualisme so… Get over it.

Dan ada juga yang memberi komen negatif terhadap pakaian Elfaeza kerana tidak menutup dada. Kenapa tak lower your gaze sahaja? Bodoh.

Pasangan paling comel jatuh kepada…

Menurut Haryani Othman, Menantu International akan kembali dengan musim kedua! Adakah ini publicity stunt? Dia juga berkata bahawa Kelab K akan ada kesinambungan… Saya belum menonton Kelab K finale sigh.


Ok kini saya akan tuliskan pasal keputusan. Saya akan kongsi ketidakpuashatian saya atau kegembiraan saya la eh.

Pertama sekali…

QUEEN

Tahniah atas kemenangan anda! Love your outfit walaupun tidak kena dengan tema. Love her reaction bila diumumkan dia menang sekali lagi haha.

Dan seorang QUEEN lagi…

Good luck Suria in finding someone as gud as her. I suka speech dia di mana dia berterima kasih kepada masyarakat Melayu kerana dia boleh mencari rezeki melalui Bahasa Melayu. #GOALS

Kenapa kita masih ketawakan lawak Suhaimi Yusof? Dan Fiza O juga???? #cringe

Seperti yang dijangkakan… KISAH TOK KADI!!

Ratings really melonjaklah dan juga tahniah kepada Beto!

Oh yes, semasa tayangan #PP2017, Lydia Izzati dan ayahnya seolah-olah “rant” di IG story kerana tidak dijemput. Tapi kononnya jenakalah. We all know you’re spilling tea hunney. (entah2 Lydia Izzati yang nak rant sebab dia tidak dijemput…)

hunny
daddy and I*, call yourself a blogger.

But ada #truth la eh kenapa banyak artis tidak dijemput? What even.

Untuk full list of winners sila ke ig Suria hahaha.

Namun sebelum itu, tiga kategori terhangat!!!

Anugerah Perdana Emas!!!

This tribute got me suffocating!!!! So good, sila make it available di iTunes.

I like how Rahimah Rahim tidak mempunyai sebarang skrip untuk speechnya tetapi kata-katanya begitu menyentuh jiwa dan mampu mendorong anak seni tempatan untuk teruskan perjuangan mereka! Cuma, it’d be better kalau Rahimah Rahim menyentuh lebih tentang aspek lakonan cos ni Pesta Perdana.

Walauapapun…

EASY BREEZY BEAUTIFUL

tumblr_oa80ykbamo1qiaeleo1_500

KAK GERL

Korang shook tak bila Hannah Delisha memang? Aku shook gila!!!! Yay! Akhirnya dah tak ada Nurul Aini streak. Suka dengan reaksinya yang terkejut juga.

Cuma,saya terpinga-pinga. Berapa besarkah fanbase Hannah untuk menewaskan takhta Nurul Aini? Berapa banyak ribu dolar telah mereka habis untuk mengundi Hannah? Hmm…

Bagi kategori lelaki pula…

Hisyam Hamid? LOL what Fir Rahman sepatutnya dicalonkan la siak. Adakah Hisyam Hamid layak memang? Yes, sebab peminat dah undi. Tapi dia dan Aaron Aziz tak layak dicalonkan even!!!! Sebab mereka berdua tidak relevan dalam industri TV tanahair. Mereka talented, berjaya dan hot yes, both of them can do me anytime, tapi mereka tidak memberi sumbangan (dari segi lakonan or whatsoever) yang banyak 2 tahun yang lalu. So..? WTF Suria. Tu pasal Nick Mikhail bingit.

Saya agak setuju dengan Nick Mikhail kerana ia agak terang bahawa industri TV agak berat sebelah kepada beberapa pihak atau beberapa “skuad”. Which is v lulztastic sebab given the sheer population of ppl in this industri hahaha urgh merepek la!!!!! Example: Taufik Batisah dicalonkan dalam Pelakon Harapan?????? GURL. Harapkan apa daripada Taufik Batisah???? Suria is trash.

Tahniah kepada semua pemenang. Layak ke tak layak tu tak kisah ah cos pingat dah ada di genggaman anda. Bye y’all let me dive in my assignments.

Pengkritik Sandiwara

UPDATE!!!

Ok, saya baru sahaja ke lelaman google form di mana penonton disuruh mencalonkan personaliti paling popular. Dan nampaknya, borang itu masih terbuka!

Klik di sini: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfNNRXZBYWdi-3e7_6-juYsyHq2k_VKLkO4nhV16xEkJ_p8mw/viewform

Oleh itu, saya tertanya-tanya. Adakah calon-calon personaliti paling popular dicalonkan oleh peminat atau dipilih? I mean, the nomination is already flawed sebab borang masih terbuka. #conspiracy

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s