Anugerah 2017: Kumpulan B

Salam Gong Xi Fa Cai, para pembaca setiaku yang sesungguhnya culturally diversified????? LOL merepz. Kali ini saya akan menulis tentang Anugerah Kumpulan B pula ya. Dan amaran seperti entri Anugerah sebelumnya, take this blog post setakat as a joke or what ye don’t take my words seriously sebab erm… irrelevant?????

groupb

Finalis Kumpulan B.

Ok jom mula.

Kenapa peserta yang pertama asyik peserta wanita je ni??? #feminism ke chey. Anyway, I suka suara Elza Rahim (click nama untuk ke IGnya) sebab you know macam kat jemputan, setelah mendengar beberapa pakcik-makcik atau abang-akak menyanyi lagu jemputan secara medioker, and there will always be this one person yang akan mendendangkan lagu dengan penuh feel dan suara lunak abeh semua orang akan berhenti makan dan pandang kat karaoke korner? Yes, this is the voice. InsyaAllah dia akan menunjukkan kebolehannya yang sebenar pada pusingan akan datang!

Persembahan yang baik oleh Zul Nor. Cuma… mengapa toleh belakang bila “jika ku mati”? Adakah kematian sesuatu yang berlaku di belakang? “Sentiasa mahu di belakang ke?” – Coco

Ig is private????????

Syakirah Noble. Wow, orang apa ni? Love her voice! Cuma kekurangan feels kot sebab bila saya dengar lagu ini saya selalu fefeeling tapi bila dengar dia nyanyikan macam the feel takde.

Is it just me or pentas Anugerah kali ini agak weird dan oleh itu peserta punya movement agak restricted? Tak tau la eh.

AAAAAAHHHHHHHH Raja Zul AAAAAAAAAAHHHHHHH cringey (ok la ekcili mv Dari Mata pun actually cringey but Jaz cute so ok) first things first kenapa P dia very aspirated??? (chey mengaplikasikan apa yang saya pelajari di sekolah) and hunty do you wanna dance or nah? Sebab kalau you nak dance pls learn a proper choreo or like plan your steps so that it looks nice cos this IS a dancy song seh. Voice wise, saya rasa hmm ok je tapi bila high pitch tu wow and yay for actually singing this song your way, you look like you really had fun!! (never though ada orang akan pilih lagu ini untuk dinyanyikan dalam sesebuah peraduan???)

WHAT IS SHE WEARING? urgh suara Abby Nabila sungguh power dan semangat but I’m so distracted dengan pakainnya?  Esp her seluar ah macam tak kena. Tapi I love the chocker macam brings out her character gitu struggling (literally). Dan juga end pose, MAUT SIS I SUKA.

Nampaknya ada 2 Shafiqs di Anugerah 2017. Tapi yang ni Nor Shafiq aja. Hmm… Persembahan yang amat menyentuh jiwa. Hampir flawless! Itu sahaja komen saya.

tumblr_mxt8prdvyv1s9c3q5o7_250

Persembahan memukau daripada Nadia Nadhirah! I tak boleh decide whether I like her nasal A sounds or not. Macam wow uniknye tapi pada masa yang sama urgh? I also suke her looks in general! Tapi I tak dapat feeeeeels dia ah.

Sharizal Suwandi menutup tirai dengan persembahannya yang menghiburkan. Saya agak hampa kerana sejauh ini nyanyian setiap peserta amat bagus sekali abeh persembahan akhir macam kurang menyengat seh. Reaksi saya:

giphy10


Ok, saya berpendapat bahawa persembahan-persembahan Kumpulan B lebih bagus jika dibandingkan dengan Kumpulan A. Mungkin kerana mereka ada seminggu lebih untuk bersiap sedia dan juga belajar dari kesilapan rakan-rakan mereka? Pada masa yang sama ia agak kurang adil kan? Sigh but small matter je kot.

Ramalan saya: Sharizal dan Raja Zul.

Tapi ramalan saya salah sebab kededua ZUL tersingkir! Zul Nor dan Raja Zul!

Is it kerana nama mereka CURSED? Hahaha merepek sak tahyul ni semua. Cakap pasal tahyul I thought MJ12 dah takde but masih exist sak urgh!!!! #boycottMJ12

Kepada yang terkecundang, harap jangan putus asa dan teruskan perjuangan anda!

Kepada para peserta yang mara ke pusingan seterusnya, SELAMAT MAJU JAYA!

Pengkritik Sandiwara 

(Photos/videos from Mediacorp Suria’s Facebook)

 

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s