Kemelut: Episod 4 & 5

Salam Jun, semua!

Drama Dari Konek Ke Mulut ini nampaknya semakin runsing ye. Setiap watak inginkan kebahagiaan masing-masing tetapi ada saja rintangan yang terpaksa mereka hadapi. Watak Zahra dengan keinginan materialnya, watak Sofi yang gian dengan kontol Ryz, watak Ammar yang ingin  berkahwin dengan Syaza tetapi tidak kesampaian dan watak Rusdi yang hanya ingin yang terbaik untuk seisi keluarga tetapi macam dah tak boleh kawal ketidaktenteraman dalam rumahnya itu.

Bagaimanakah Rusdi akan menyelesaikan masalah keluarganya? Ataupun dia akan menambah lagi tekanan kepada dirinya dan keluarganya? Tanpa membuang masa, ayuh kita saksikan apa yang berlaku dalam episod 4 dan 5. Jika terlepas episod-episod lalu, klik di sini.


Episod 4

IMG_4951

Ammar tidak mahu berjumpa Syaza lagi setelah sesi perbualan di taman haritu. Adakah keputusan Ammar wajar? Dapatkah Syaza menerima hakikat bahawa mereka berputus hubungan melalui WhatsApp?

IMG_4952

Klisye. Rusdi mengupah seorang PI untuk mengintip Ryz.

Pada zaman teknologi, masih ada orang nak upah PI ke? Buang duit je.

IMG_4953

Ayah Syaza perlu bantuan Ammar untuk buat kira-kira. Malangnya, Syaza dan Ammar tidak berbual lagi. Syaza seperti dalam dilema.

IMG_4954

PI mengambil gambar Ryz menggunakan teknologi James Bond. Ada kamera kat jam tangan dia la siol!!!!! Padahal jauh sak, guna kamera besar pun orang tak tau.

Ryz berbual dengan siapa sak?

IMG_4955

#janggal

Ammar ke pejabat ayah Syaza untuk menolong kira-kira tiba-tiba Syaza masuk. Ayah Syaza ni bodoh ke? Tak tahu bahawa mereka berdua tengah gaduh? Tak tau baca isyarat badan?

IMG_4956

Bila masa watak si dekni nak curi Syaza daripada Ammar?

IMG_4957

Berapa banyak kali diorang nak putus hubungan?

IMG_4959

Tu la degil taknak pergi hospital. Susah sendiri. Nasib kawan dia muncul dan tolong dia.

IMG_4960

Eh, Sofi nak mak bapak dia bercerai ke? Dia fikir kalau mak bapak dia bercerai dia boleh secara automatik nikah dengan Ryz? Wali siapa? Mak kau? Bodoh.

Sekarang saya baru tahu bahawa Sofi seorang Fashion Blogger. Eew?

IMG_4961

Rusdi menghidap Motor Neurone Disease. Tetapi dia taknak rawat. Gila.

IMG_4963

gif-nicolas-cage-o-rly-oh-really-skeptical-so-you-dont-say-gif

IMG_4964

Oh tidak! Sofi terdengar perbualan Ryz dengan rakan kerjanya. Sofi cuba korek rahsia Ryz tetapi Ryz tidak mahu beritahu dan terus jalan.


Episod 5

IMG_4969

Zahra mahu Sofi tunang dengan Ryz kerana $$$ dan kerana mereka dah terlanjur.

IMG_4970

Rusdi bersemuka dengan Ryz dan gertak.

IMG_4989

Mereka ingin Ammar cepat-cepat masuk meminang. 4 orang makan, mak dia masak macam kat Hajjah Maimunah.

IMG_4990

Ibu mereka terdengar perbualan dua beradik ini. Syaza mengadu tentang masalah perhubungannya kepada adiknya.

Ibunya amat marah apabila mendapat tahu bahawa rombongan Ammar tidak akan masuk meminang. Dia kecik hati.

IMG_4992

Dia sakit dekat masjid. Lepastu tobat.

IMG_4993

Dia siapkan breakfast. Tapi Zahra cuma petil roti sikit je. Rude hahahaha.

Kenapa kalau sarapan di TV, pasti roti dia keluarkan dari plastiknya eh????

IMG_4994

Ammar cuba meyakinkan Zahra untuk berjumpa Syaza.

IMG_4995

Astagha. Setelah beryoohoo, Ryz memberitahu Sofi bahawa Rusdi telah memberitahunya untuk tidak berjumpa lagi.

Oh, dah dapat baru kau nak kata takmu jumpa????

IMG_4997

Mereka tak berbual pun??? Kuih tat yang mak Syaza buatkan pun Zahra taknak amek. ROOD.

IMG_4998

Mereka putus FOR REAL.

IMG_4999

LOL.

IMG_5001

Zahra ke Batam.

IMG_5002

OMG Klisye sak. Jumpa mamat Batam abeh jadi sugar mummy HAHAHAHAHA.


Can’t deal la drama ni. Bye. Malas nak kupas sebab takde mood.

Selamat menjalankan ibadah puasa semuanya!

(and also I might take a break from writing this blog sebab uni starting soon but I’ll inform you guys dengan lebih terperinci later on)

Pengkritik Sandiwara

(Photos from Mediacorp Suria’s Toggle)

3 comments

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s