Interns 2: Episod 5

Salam bulan Mei, semua! Best cuti panjang sempena Hari Buruh ataupun Hari Pekerja? Seolah-olah hari Selasa tu macam hari Isnin! Sehinggakan saya terlupa Interns 2 disiarkan malam Selasa hahaha. Tanpa membuang masa, ayuh kita lihat apa terjadi pada episod 5. Jika terlepas episod sebelumnya, klik di sini.


Episod 5

IMG_3601IMG_3602

Lol si Sarah ni mimpi ke mengigau? Padahal pakwe mak dia sak. Macam creepy tahap stalker pun ada.

IMG_3603

Sarah suka tumpahkan air eh? Dia mimpi basah ke?

IMG_3604

Eew… Sarah tak balik rumah abeh terus minum kopi bersama rakan-rakannya. Dah mandi hadas ke belum sak..?

IMG_3607

Akhirnya, Nadya mendengar kata nasihat saya. Dia akan menjual barang-barangnya untuk mencari wang tambahan.

IMG_3609

Hahahaha tak pernah saya dengar Coco berkata “MESYUARAT”, selalunya “Meeting, in 5 minutes!” Pelik.

(mana kafe ni eh nampak hipster)

IMG_3610

OMG, siapa tu? Wirda Elliotsa? Bagus dia dah berlakon.

Dia model bagi projek Hilmi ni. Hmm… Saya rasa mereka ni kawan lama dan ada perasaan tapi tak menjadi ah sebab Hilmi tanak si Wirda ni tapi Wirda terhegeh-hegeh. So sekarang dan disatukan balik, Wirda cuba dapatkan Hilmi ah. Ini semua standard.

IMG_3611

Si dekni punya of course macam tak meyakinkan sak.

IMG_3613IMG_3614

Wow! Coco memberi tugasan untuk Azree. Tapi tugasan remeh temeh je. Cari kain…

And I love what Nadya is wearing!!! So chantique the warna eh. Hmm Sunday ni I nak pakai macam tu la untuk jemputan boleh pikat abam-abam sado misai hahahaha k.

IMG_3615

Coco mengarah Sarah untuk pulang rumah kerana ingin Sarah fokus dalam kerja dan selesaikan masalah di rumah.

IMG_3619

Mak Sarah teragak-agak nak telefon Sarah. Kenapa eh? Call je lah, dia tak balik seh. BTW, kita ada telefon sama seh.

IMG_3621

Sani ni oblivious ke bodoh sak?!

IMG_3622

Huh… Dah takde hubungan? Sarah… You did not go all the way to Changi Airport when Hilmi nak berangkat a year ago abeh sekarang nak kan si mamat intern yang belum tentu ada kerja tetap! CPF pun entah ada ke tak. Oh wait, is this even a paid internship??? Hilmi kan lagi comel.

tumblr_n9qkxhph2z1tipbumo1_500

IMG_3625

Nadya nak jual beg tapi bila dapat tahu si Tasya Turnover merupakan pembeli dia, dia tak jadi jual? What even. Money is money. Hanya sebab Tasya tak ada “class”. What a classist! I’m calling her Tasya Turnover from now on sebab dia pakai baju sama warna dengan Taro Turnover dari Burger King. Lagi-lagi rambut dia pun berwarna ungu-ish.

xxx-daily-meal-mcds-pies-01-1629-4_3

IMG_3626

Hmm… Azree dari Pioneer Junior College??? HAHAHAHA. Tak silap saya, musim lepas Nadya berkata bahawa Azree datang dari JC elit? Bukan ke? Dan bila masa dia masuk LASALLE pulak. Pelik.

IMG_3627

Coco ternampak resume Azree dan menasihatinya. Coco takut Azree berhenti kerja ke? Maklumlah, setiap pekerja itu berharga, bukan?

IMG_3629

Sani cuba meyakinkan Sarah bahawa ibunya pun perlukan jantan dalam hidupnya. Bukan Sarah sorang je nak basah.

Sarah eh. Coco suruh balik abeh dia dating dengan Sani? Sani pun tak tau bagi personal space ke? Asyik ikut bontot Sarah ke mana sahaja.

IMG_3630

Nasib baik dia tak hidupkan mod kewatnya.

IMG_3631

Hahahah adik dia pun perasan yang dia pakai baju dari Vault.

IMG_3632

Erm… 11.15am? Bukan ke tadi dia pergi lunch untuk jumpa buyer (Tasya Turnover)? Abeh balik pejabat, terima mesej pada 11.15am? Diorang lunch 10.30 pagi ke?

IMG_3633

Stop it aunty your 15 secs on TV is done.

IMG_3634

Saya amat kasihankan uncle ni sebab dia kenek sebut “navy polyester duchess satin”

IMG_3635

Oleh kerana kehabisan kain, Azree terpaksa membuat keputusan samada dia akan mencari kain lain sebagai ganti atau pulang tanpa kain tersebut. Pada masa yang sama syaitonne (Sani dan Tasya Turnover) sedang menghasutnya.

IMG_3636

Dia membuat “creative decision”.

IMG_3637

Mereka break up. Hanya kerana Sarah tidak suka mereka bersama. Mamat tu ingin Suhaila berbincang dengan Sarah tetapi Suhaila tidak mahu. Dia tak minum kopi dan terus bawak diri.

IMG_3638IMG_3640

Coco amat tidak puas hati dengan kain ganti yang telah Azree dapatkan. Seram saya tengok #SlayronIsmail dalam episod ini!

Rantai apa tu macam kayu buruk reput sak. Saya juga agak kecewa dengan pemakaian Coco!! Warna baju sama dengan warna kulit? Gross… Looks gross to me la eh.

IMG_3642

Nadya menegur Tasya Turnover apabila ternampak Tasya Turnover menggodeh beg-beg Nadya. I also hate what she’s wearing. Ugliest thus far.

Oleh kerana Tasya Turnover amat terdesak dan inginkan beg Nadya teramat sangat, dia sanggup jual barang-barang lain untuk Nadya. Seriously? Just to get into her good books.

IMG_3643

Yay! Nadya dan Azree sudah baik semula. #Nazree is back!

giphy
go slay some bitches #Nazree

IMG_3644

Tapi si pekak ni tetap tak tengok belakang?????

IMG_3645

Oh, patutlah dia pekak. Telinga dia ada besi berat yang menjejas pendengarannya.

IMG_3647

Ok saya tak begitu mahir dalam hal-hal yang berlaku dalam hospital tapi asal Coco pakai gown doktor??? Isn’t that some PPE (Personal Protective Equipment) for hospital staffs? Bukan ke? Hmm… Hairan. Diorang buat banyak kajian tentang fesyen tapi bila pakaian seragam ni diorang lupa/abaikan?

IMG_3648

Oh yes, Sarah je ke yang sedar? So diorang terpaksa membeli daripada Rio.

IMG_3649

Tasya Turnover amat gembira kerana telah menjual barang-barang Nadya. Dan Nadya akan menjual begnya kepada Tasya. Yay!

tumblr_n59ezmrhs31soax2qo1_250

Tasya bunuh Cheshire Cat untuk dapatkan rantai tu ke? Tell me why I shouldn’t call her Tasya Turnover hahhaha.

IMG_3650

Sarah amat kagum dengan kebolehan Tasya. Saya rasa dia nampak dirinya dalam diri Tasya. Macam imbas kembali ah. “Dia banyak potensi, seperti saya” CHEY.

IMG_3651IMG_3655

Coco menelefon Runway Rio untuk mendapatkan kain tersebut. Aneh sekali, Rio sudah muflis. Tetapi masih memiliki sebuah ofis dan juga assistant. Hmm..?

IMG_3656

Azree berjumpa Rio untuk mengambil kain. Ooooh adakah saya sedang melihat adegan homo-erotic di Suria? Daddy and son issues? #PinkDot? Hahahaha. Apparently, Rio inginkan Azree untuk bekerja untuknya. Bukan ke dia muflis? Tak faham.

IMG_3659IMG_3660

Coco terpaksa tebalkan muka dan meminta tiket ekstra bagi pelancaran AYRMA untuk Rio.

IMG_3661

Siapa tu?

IMG_3662

Ohh…

IMG_3663IMG_3664

Skip this scene sebab too cheesy!

And wtf la I object their rs URGH GO AWAY PLS I WANT HILMI AND SARAH. 

Saya amat kecewa dengan keputusan Sarah!!!

IMG_3665IMG_3666

Mereka berbaik semula.


What an episode! Saya macam tak kuasa nak kupaskan dengan teliti sebab terlalu banyak perkara yang terjadi. Hilmi ada rakan wanita yang tetiba kembali, Azree dan Nadya are back, Rio inginkan Azree, Sani meluahkan perasaannya terhadap Sarah dan hubungan Sarah dan ibunya berbaik semula.

But whatever it is, watak Tasya Turnover tetap tidak perlu.

Saya cuma kecewa sedikit sebab kita tidak tahu apakah perkembangan Fashion Week, bukan macam musim lalu di mana Fashion Week amat penting. Nampaknya, ia amat smooth tahun ini ya. Semuanya revolves around AYRMA je.

Itu sahaja!

Pengkritik Sandiwara

(Photos from Mediacorp Suria’s Toggle)

 

3 comments

  1. […] Tasya Turnover. Kenapa watak dia wujud dalam drama ini? Kali pertama saya ternampak watak Tasya Turnover di poster Interns 2, saya agak teruja. Ini kerana mungkin saya bakal lihat bimbo fight antara Nadya dan Tasya Turnover. Tetapi tidak. Saya amat salah sekali. Watak Tasya Turnover semata-mata untuk mencukupkan kuota perempuan cantik dalam drama ini. (I like how her head kinda blends w the Taro Turnover or is it my photoshop skills ala-ala profesional?) Saya rasa antara Sani dan Tasya Turnover, saya yang akan mendapat jawatan full-timer sebab saya lebih mahir daripada mereka berdua COMBINED. Sudah terang Sani takkan dapat jawatan tersebut, si Tasya ni… Dia bukak kedai Tasya Turnover sua. Mungkin ada yang tertanya-tanya kenapa saya panggil dia Tasya Turnover, sila baca episod 5. […]

    Like

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s