Terima permintaan rakan daripada The Syarifs di Facebook? Itu bukan mereka!

Salam sejahtera, para pembaca setiaku!

Satu lagi kes melibatkan pencurian identiti selebriti berlaku hari ini. Malah, dalam kes ini bukan seorang saja selebriti yang menjadi mangsa, seisi keluarga lah wei!

Akaun Facebook ‘The Syarifs’ muncul hari ini dengan menghantar permintaan rakan (friends requests) kepada beberapa orang. Pasangan suami isteri (Syarif & Malaque) itu turut mengongsi di Instagram mereka untuk memberi peringatan kepada rakan dan peminat mereka agar berhati-hati.

.
INI HALAMAN BEDEK YE

Ayuh sama-sama laporkan halaman ini! Semoga kami dapat membanteras segala penipuan di alam siber.

Ingat, jika anda menerima permintaan rakan oleh ‘selebriti’ seperti ini, besar kemungkinan mereka bedek. Selalunya mereka Facebook page dan bukan personal account tau! Salah satu cara untuk tahu bedek atau tidak.

.
INI HALAMAN MEREKA YANG SAHIH

Lagi satu cara ialah jika mereka suruh klik pautan yang waswas! Lepastu mintak maklumat kad kredit. Jangan terpedaya ok?

– Pengkritik Sandiwara

Advertisement

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s