Langsuir Munafik

Salam sejahtera, para pembaca setiaku!

Kebelakangan ini, para penggemar filem seram disajikan dengan kisah-kisah hantu yang baru di pawagam! Walaupun kami ni berpegang teguh kepada ajaran Islam, kami tidak lupa dengan ajaran songsang nenek moyang kita. Bukan itu sahaja, dalam zaman globalisasi ini, orang Melayu pun sambut Halloween eh? Sungguh sesuai ye lancarkan filem-filem ini pada musim Halloween!

Malang sekali, saya telah pun menonton kesemua tiga filem seram Melayu yang disiarkan bulan lepas/ini. Iaitu Munafuckfik 2, Hantu Kak Limah dan Langsuir! Saya tidak akan berbual apa-apa tentang HKL kerana it sucks. Filem-filem sebelum HKL sememangnya kelakar dan menghiburkan but this one… hambar dan mendak serta LAME.

As for Munafik 2, it’s EXCELLENT tetapi akhir ceritanya amat menghampakan.

Walaupun babak jump-scare terjadi hampir setiap minit, plot yang agak menarik tidak membosankan! It’s something fresh sebab penonton melihat isu-isu ajaran sesat yang masih terjadi dan relevan. Tetapi ada adegan yang agak musykil juga. Seperti bangunan ala-ala colosseum di kampung ulu? Dan juga adegan di mana Maya Karin sembunyi daripada Abuja di gua padahal Abuja pernah ke gua itu untuk bertemu Maya Karin?????

The ending is shit tho sebab macam kisah nabi di mana umat nabi tak dengar kata so ada malapetaka melanda rakyat tersebut………………….. eew? What an easy way out for a film. Dan saya berpendapat bahawa watak Adam mati kerana kalau dia tak mati, dia akan ditangkap polis kerana “membunuh” ibunya???? And whatever happened to his mom????? but ok lol

Dan jika anda ingin menonton Langsuir, JANGAN.

Beberapa rakan memberitahu saya bahawa filem ini merepek tetapi saya tidak menghiraukan mereka kerana saya ingin menonton filem ini dengan mata saya sendiri!!!!!

And… it sucks. It’s a love story?????? Watak Azlan (Syafiq Kyle) jatuh cinta dengan seekor Langsuir bernama Suri (Hannah Delisha). Tetapi rakan-rakannya sekadar ingin gangbang dengan hantu… maklumlah straight men gian di pulau terbiar gitew.

Ok that’s it. I don’t wanna talk about it lmao bye

– Pengkritik Sandiwara

Advertisement

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s