Zakar Zakaria

Salam lebaran, para pembaca setiaku!

Seperti tahun-tahun yang lalu, Suria menayangkan telemovie khas Hari Raya! Dan tahun ini tiada bezanya. Cuma tahun ini, ada pelakon meletop dari Malaysia! Dibintangi Hasnul Rahmat dan Nabila Huda, telemovie Zakat Zakaria ini sememangnya dinanti-nantikan oleh penonton di Singapura!

Dengan barisan pelakon yang mantap sebegini, pasti kita sangka telemovie ini akan mampat, kan? Malang sekali, saya berpendapat bahawa ia FLOPPEDT.

Ini kerana plot cerita ini amat BASIQUE sekali. Seorang usahawan kaya yang angkuh dan sombong, lupakan asal-usul, lupakan ibu dan tidak hiraukan keluarga. Kemudian, pelaburannya lingkup or whatever kerana ditipu seorang rakan niaga. Syarikat gulung tikar. Ditinggalkan isteri dan pulang ke pangkuan ibu. Tersentak dan sedar bahawa agama itu penting. Taubat nasuha dan setelah itu, meraih balik segala yang telah hilang. Oh wells.

How klisye can it be, kan? Dan saya rasa raya vibes dalam telemovie ini tidak ketara sangat. Ia juga amat membosankan dan predictable. Lakonan wise, mampat. Kalau jalan cerita… macam karangan budak menengah 3.

Smaye!

– Pengkritik Sandiwara

Advertisement

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s