Kisah Tok Kadi 2: Episod 10

Salam sejahtera, para pembaca setiaku!

Hanya 2 episod hingga episod terakhir #KisahTokKadi2! Tapi, Shahrul dan Mai masih ada kekasih lama yang wujud dalam hidupnya. Booooo.

IMG_1720

Mereka berbincang mengenai bunga misteri yang dihantar kelmarin. Mereka berdua syak Ustaz Kamil. Tapi Shahrul macam sangsi gitew.

IMG_1721

Ok, so minah ni nak kahwin tapi dia bukan dara lagi. Tu pun jadi isu????? Ni apa tahun 2000???? It’s 2018 tapi Suria masih nak tayang situasi begini like it’s not normal???? Abeh kenapa wanita je mangsa? Apa terjadi kepada lelaki yang mencuri kesucian wanita-wanita ini????? Drama Syurga Ibu pun sama seh. Stop this fetishisation of anak dara!!!!

Abeh abang dia melebih? Padahal dia muka macam fuckboi entah-entah dia dah buat banyak kali sak. Men are trash.

IMG_1722

Ni pasangan lain yang baru nak putus tunang sebab dah tak minat lagi.

IMG_1723

Kesian abang Hensem ni putus tunang. Kebetulan, dia sepupu Shahrul.

IMG_1724

Mai ingin ke Jakarta untuk kursus selama 2 hari. Shahrul biarkan dia pergi seorang diri.

IMG_1725

Ibu Shahrul nak bagi perabot kepadanya untuk rumah baru.

IMG_1726

Begitu cepat Abam Hensem ni muat turun aplikasi Tinder untuk mencari pengganti.

IMG_1727

Suka la tu dia Kamil dalam pejabat.

Cepat nah diorang dua get over putus tunang???? Ni dua kes rebound sak. And mestilah ke app untuk cari jodoh, takkan cari seks kan? Memang app tu untuk cari jodoh pe.

IMG_1730

Huhu.

IMG_1731

Shahrul ingin kendalikan kelas gubahan bunga ala-ala Jepun untuk mengumpul dana.

IMG_1732

Mereka berbincang tentang karenah pasangan baru beli rumah.

IMG_1733

Kakak ni berterus terang dengan Abam Hensem. Nasib dia ok je. Suka la tu sebab perempuan ni ada pengalaman gitew.

IMG_1734

Mak dia terkejut sebab macam terburu-buru gitu! I pun tak setuju.

Eh abang dia ni sibuk tau wtf.

IMG_1737

Gitew. Kenekkan balik!

IMG_1738

Oh no.

IMG_1739

WOI BODOLAH BAPAK DIA URGH MAMPOS. Lain kali diam!!!!

IMG_1740

Yaaaaay.

Apa kena mengena eh dengan Wi-Fi. Mereka stres akan isu Sireh Dara! Padahal bukannya satu kemestian. Nasib Abam Hensem ni tahu gubah bunga. So dia step la nak gubah bunga padahal nak tutup aib.

IMG_1743

Isu dara tak dara pun nak jumpa ustaz ke………………..

IMG_1744

SENTAP.

IMG_1745

Mereka terserempak di luar klinik. Next.

IMG_1746

Mai tunjuk muka apabila Shahrul tiba ke klinik bersama Siti. Dia ingin tukar kepada gynae yang lain.

IMG_1747

Abam Hensem nak buat gubahan moden Jepun.

IMG_1748

Buat anak.

IMG_1749

Ada sesiapa lagi yang nak duduk atas muka Abam ni?

full_284013

IMG_1750

Hmmm

IMG_1751

Kesian dia dilanggar seorang penunggang basikal. Habis gubahan dia.

IMG_1752

DIAM LA SELENGE TANYA SOALAN BODO.

IMG_1753

Mai ke Jakarta. Dan di belakang adalah Riyan…

Bye.

Pengkritik Sandiwara

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s