Kisah Tok Kadi 2: Episod 7

Salam sejahtera, para pembaca setiaku!

A quick update tentang Kisah Tok Kadi 2 sebab saya sibuk dengan kerja-kerja peribadi seperti Netflix dan Youtube serta GPA 5.0, huhu.

IMG_1416

Riyan berbual world untuk elak the fact that dia nak mengurat dengan Mai.

IMG_1417

Sis main duit senoman. Memang tidak boleh dinafikan bahawa ia sesuatu skema (??) yang bijak tetapi dalam dunia kad kredit, adakah kegiatan ini masih relevan?

 

Ni la orang Melayu. Bila ada persaingan je nak marah-marah. Kata tak adil lah, ini lah itu lah. Padahal dengan adanya persaingan, setiap individu itu akan menjadi lebih kreatif dan strategik!

IMG_1420

Shahrul mengadu kat Isa tentang Riyan.

IMG_1421

Makcik ni nak jemput Taufik Batisah…

IMG_1425

Mai tetiba sakit. Shahrul terpaksa menyuruh Tok Kadi lain untuk ambil tempatnya. Sebenarnya Mai nak bermanja dan buat anak pada hari minggu.

IMG_1426

LOL. Nak mengurat tak beralas. I suka. Feminism!

IMG_1427

Bodo sak.

IMG_1428

Why is she still relevant?

IMG_1429

Bapak dia over tau. Dah la tak wujud dalam musim pertama abeh musim kedua je nak wujud?????? And I didn’t know sweet Mai grew up w a dad like him. Gross.

IMG_1430

Mai gila. Jumpa je la doktor. Dia kenek bantai baru nak pergi kot.

IMG_1431

Si Mai ni kat pintu rumah pun tak pakai serkop or what???????????? Abeh kalau jiran lalu macam mana eh.

IMG_1433

Makcik ni nak buat berkat/perhiasan kahwin guna duit lipat. Nak duit BIRU. R I A K.

IMG_1434

Kawan snoman lesap. JENGJENGJENG.

IMG_1435

Anak muda main senoman tak????

IMG_1436

  1. Defensive
  2. Denial
  3. Acceptance

IMG_1437

Mereka berbual tentang masalah wang.

IMG_1438

Abang Dikir cuba minta tolong daripada dikir boys.

Kenapa budak dikir selalu gempal2 muka macam bapak2?

IMG_1440

Makcik ni masih tak nak tukar pakej..

IMG_1442

Tak pernah aku tengok makcik jualan pakai baju pastel colour scheme semua cun lengkap dengan make-up flawless.

Dia nak tangguh nikah sebab nak dapatkan duit senoman. Shahrul kata no sebab dia busy.

 

Irrelevant.

IMG_1445

Mereka rewang. Basically.

IMG_1446

Duit lipat digantikan dengan reben or something.

IMG_1447

Tok Kadi pun sekaki pakai Baju Melayu.

IMG_1448

Pelik, Tok Kadi yang popular di media sosial tidak boleh dicam hanya kerana dia tidak memakai kot Tok Kadi. Sure, sis.

IMG_1449

Dah bagus pengantin dah berbalas pantun. Memilih pulak pakcik ni.

IMG_1450

Nak makan sireh pulak. Sorry some tradition are meant to be broken.

IMG_1451

Setelah nikah, makcik ni nak kasi duit lipat tu. Abeh Shahrul rejek? Padahal tu gaji dia.

IMG_1452

Shahrul tak nak sebumbung dengan mertua lagi huhu. Isa kasi dia nasihat.

– Pengkritik Sandiwara

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s