Kisah Tok Kadi 2: Episod 2

Salam Isnin, para pembaca setiaku!

Sungguh sejuk dan nyama sekali cuaca di Singapura baru-baru ini. Tapi tak sesejuk perut ibu yang mengandungkan Ustaz Shahrul ni, huhu. Seorang jejaka penuh karisma dan comel walaupun muka average sahaja.

Episod kedua mengisahkan sepasang mempelai yang bukan sahaja berlainan bangsa tetapi si lelaki dari Vietnam, youalls. Pendek kata, terdapatlah selisih faham antara kededua pihak ini kerana adat dan budaya yang berbeza. Konsep “give and take” menjadi tumpuan dalam episod ini dan ini relevan tak kisahlah jika pasangan mempelai sama Melayu or nah. Dan konsep ini harus dipraktikkan sepanjang perkahwinan. Gitew. Saya cuma heran sebab bila nenek si mamat tu berbual Melayu macam orang Cina Mesyo berbual Melayu, but then again, saya tak pernah dengar orang Vietnam berbual Melayu… Jadi mungkin diorang bobal macam tu?

Perkembangan perkahwinan Shahrul dan Mai:

Mai seperti cemburu je Shahrul asyik dengan mak dia? Saya rasa munasabah la sebab sampai bila Ustaz Shahrul dan duduk bawah ketiak mak dia? Dan tak luangkan masa bersama Mai pada hari minggu? Dan juga tekanan untuk dapatkan seorang cucu. Stress Mai.

Saya agak kurang faham akan perasaan Isa terhadap Naib Kadi Ustaz Kamil??? Kenapa dia macam kurang suka dengan Ustaz Kamil? Salah apa telah Ustaz Kamil lakukan?

Selain itu, watak Ainah cuba mengorat Ustaz Kamil tapi Ustaz Kamil tak pandang pun sebab Mak Andam pakai tudung tapi tak laboh. Ni trend cerita ni eh? Dapatkan seorang pelakon non-hijabi untuk memainkan watak yang tak religious sangat abeh nak transform her into her hijabi setelah bercinta dengan ustaz? Look @ this hijab fetish Suria is utilising lmao. Tu pasal banyak jantan idamkan wanita bertudung tapi perangai sendiri macam dajjal…

– Pengkritik Sandiwara

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s