Syurga Ibu: Episod 9

Salam sejahtera, para pembaca setiaku!

Dalam episod 9, sepertinya Syurga akhirnya mendapat tahu siapakah ibu sebenarnya. Agak-agak siapa eh? Bagaimanakah Syurga mendapat tahu rahsia yang disembunyikan selama hampir 20 tahun ini?


Soal kepercayaan menjadi topik bahas antara mereka suami-isteri. Syarif tak percaya bahawa Hilda merahsiakan penyakitnya daripada Syarif. Sebagai suami, dia rasa seolah-olah Hilda tidak percayakannya. Pada masa yang sama, Hilda kata kau lancap seorang diri pun #rude.

Selain itu, masalah yang mereka hadapi ni semua tidak akan memberi kesan kepada plot drama ni. Kenapa nak sibuk sak???? So what if Hilda tak boleh mengandung??? Takde orang kisah.

IMG_8268

Syarif bertemu Hilmi untuk mendapatkan jelasan. Adakah kerana penyakit Hilda sebab mengapa Hilmi dahulunya memberi amaran apabila Syarif ingin mengahwini Hilda? Adakah itu rahsianya? Yang Hilda kemungkinan tidak akan memberi Syarif seorang zuriat?

NOPE. Rahsia sebenar adalah Hilda ada anak luar nikah yang kini adiknya lol.

IMG_8274

Ok, boleh tak Syurga jangan sentuh Syarif? Dah la bukan muhrim, duduk satu rumah. Nanti dia rogol kau sak!!! Dia tu dah gian tau lama tak dapat!!!!

Syarif tidak sepatutnya berbual isu anak angkat ni. Dia orang luar dan tidak tahu apa-apa mengenai ini. Diam sudah.

IMG_8279

Syurga, yang amat dibencinya juga yang menolong Hilda apabila terjatuh di dalam bilik.

IMG_8280

Saya kurang pasti mengapa kejayaan Mat Kental ni penting dalam drama ini. Apa kaitannya? Dia akan ke Kuala Lumpur dan tinggalkan Syurga? BAGUS. Memang tak penting pun watak kau.

IMG_8281

Mereka sedang berbincang tentang sapu tangan yang Kaunselor buat sebagai cum rag.

IMG_8282

Robek hati si Mat Kental ternampak Kaunselor dan Syurga bersama.

Ekcili kenapa dia terus terpikiak mereka sedang bersua? Mana tahu ada sesi kaunselling di taman ke… Huhu.

IMG_8283

Syurga merepek sak. Gross. Tapi saya rasa dia berperasaan sebegini pun bersebab lah. Ini kerana selama dia hidup, dia tiada father figure to look up to (dalam adegan flashback pun tiada bapa yang wujud). Jadi, apabila Kaunselor muncul dalam hidupnya, dia rasa seperti kekosongan dalam jiwanya terubat. Tak lama lagi, terowong nonoknya mungkin akan diisi. Jikalau Syarif tak rogol dia ah, kan?

IMG_8284

Ye la Syurga. Sebab takde orang lain yang syiok kat kau. Jangan nak step hot. Perangai.

IMG_8286

Penonton akhirnya mendapat tahu bahawa Hilda dan Kaunselor dahulunya pernah berintim!

Amat kasihan kerana Kaunselor hanya ada memori bercinta dengan Hilda. Hahahahaha.

IMG_8287

G R O S S

IMG_8288

Syurga balik untuk ambil beberapa helai baju untuk dibawa ke rumah Hilda. Pada masa yang sama, dia sedar bahawa Hilmi seperti menyembunyikan sesuatu dalam safety box.

Hilda ingin suaminya mencari isteri lain agar suaminya boleh dapatkan seorang zuriat. Namun, Syarif tidak mahu melakukan begitu kerana amat mencintai Hilda. Dan juga, dia bukan jejaka seperti itu!

IMG_8291

Kerana dia ada bahan lucah sebagai alternatif!

IMG_8292

🤔

Screen Shot 2017-12-02 at 2.13.59 PM

What????? Gila.

IMG_8293

Syaitonne dah berbisik dah suruh dia rogol Syurga.

Hilmi disuruh kerja tetapi kerana harus jaga anak, dia harus tidak boleh ke kerja. Adakah dia akan dibuang kerja????

IMG_8297

Syurga ingin mengorek balik sijil kelahirannya yang asli. Kaunselor menasihatinya.

IMG_8298

Suami isteri bergaduh pasal kerjaya dan anak.

IMG_8299

Kunci tertinggal? Hmm…

IMG_8300

Perli ke sis? Huhu.

Hahahaha kelakar. Dia fikir dia Superman ke boleh hentikan kereta ni? Syurga pun bodo sak.

Ingatkan Syurga akan dilanggar dan cedera teruk. Abeh masuk hospital dan hilang banyak darah. Dan perlukan darah. Dan hanya Kaunselor sahaja yang boleh derma. Then slowly the secret is revealed.

IMG_8303

Di manakah sijil asli Syurga? Hmm…

IMG_8304

Adakah dalam sini???

IMG_8305

Dia nampak apa tu? KEBENARAN?

IMG_8306

LOL.

Akhirnya!!!!! Kebenaran dibongkar. Tak sabar nak tengok epidos 10!!!!! Tak sabar nak tengok drama ni habis.

– Pengkritik Sandiwara

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s