Pencalonan Pesta Perdana 2017

Salam sejahtera, wahai pembaca setiaku!

Ok, so pencalonan-pencalonan bagi Pesta Perdana 2017 sudah pun diumumkan. Dan kali ini, saya ingin kita, YES KITA, sama-sama membuat ramalan!

Siapakah yang akan memenangi pelakon terbaik, personaliti paling popular dan sebagainya? Ayuh kita ramalkan bersama-sama! Bagaimana? Klik di sini dan undi!

Namun sebelum itu, ayuh kita lihat pencalonan-pencalonan Pesta Perdana 2017! (Hanya pencalonan yang relevan sahaja akan ditengahkan di sini)


Pelakon Lelaki Terbaik Dalam Watak Utama – Drama Bersiri

Adakah pencalonan ini yang mencetuskan api kemarahan dalam diri Nick Mikhail sehinggakan ingin berhenti melibatkan diri dalam industri hiburan tempatan? Hmm… Kalaulah ada rancangan gosip di Suria, kan best. Boleh la kita tahu lebih tentang politik industri TV. Hahaha.

View this post on Instagram

To all Hombres and supporters The news is out.Let me the first one to tell all of you that have been asking that I didn't make it for the TOP 5 for the best actor in the coming Pesta Perdana.As much as the news will shock my followers please understand that TV politics is a war that you can never win.Saying that I would like to congratulate the 5 that has made it although I feel that some of you don't deserve to be in the TOP 5.Not being a sour grape but I stand proud with my performance in P.I.Z knowing it was one of the best performance for the past 2 years.Im fighting a losing battle again TV bastards and bitches.This is not your victory but I look at this as a Bump in life that as a real Man I should take. At the same time I would like to announce to everybody my retirement in the Acting World.My decision to leave is based on bias actions from television heads and Tv station gods whom determine a rice bowl of a human.I also believe that influence for a few certain bitches and bastards resulting to my silent ban.Im not shock by this but have balls in admitting rather than admitting there's none.Only the right script and people can bring me back into this hypocrite world. I would like to thank all the real people whom have shown support for me for the past 16 years in my journey as a actor.a Hombre never forgets. Lastly I would like to say that the awards that I was given,the projects which I tried my best to perform and to the trust for my ability…all these..thank you very much..now you can fold it four ways and shove it up your ass and cunt..I will miss it but I can live without it.. #hombre21 #goodbyesquarebox #16years #farewell #middlefinger #immoredangerousasaviewer #pleasedontletthatbitchwinagain

A post shared by Abg Long Nick Mikhail (@nickmikhailrazak) on

But then again I think his rant is indeed justified sebab Zaidi Ibrahim dicalonkan? HUH WHAT. Secara jujur Nick Mikhail lebih layak sebab lakonannya lebih meyakinkan ah not throwing shade @ Zaidi Ibrahim but hanya sekadar pendapat 2 sen saya.

Get on his level of pettiness hahaha kelakar.

Pelakon Wanita Terbaik Dalam Watak Utama – Drama Bersiri

Agak sedih sebab Lydia Asyiqin tak dicalonkan walaupun ada dua drama (Interns 2 dan Kisah Tok Kadi). Ok sebab apparently dia dicalonkan dalam kategori pelakon harapan ah eh. Saya harap menang lol.

Pelakon Lelaki Terbaik Dalam Watak Pembantu – Drama Bersiri

Wow Jeff Catz dua pencalonan! Tapi saingan sengit sebab Sani Hussin.

Pelakon Wanita Terbaik Dalam Watak Pembantu – Drama Bersiri

Mastura Ahmad please. Sharon Ismail pun??? URGH

Pelakon Lelaki Terbaik Dalam Watak Utama – Drama Khas / Antologi

Nasir Bilal Khan la duh

Pelakon Wanita Terbaik Dalam Watak Utama – Drama Khas / Antologi

Hmmm tough choice

Pelakon Lelaki Terbaik Dalam Watak Pembantu – Drama Khas / Antologi

Hmm… idk

Pelakon Wanita Terbaik Dalam Watak Pembantu – Drama Khas / Antologi

idk pt 2

Pelakon Terbaik Dalam Watak Komedi

I love Siti K but untuk calonkan beliau dalam kategori ni macam kelihatan seperti terpaksa. Sebab saya pasti ada lebih lagi pelakon komedi dan Kisah Tok Kadi pun dia appear setakat berapa lama je.

Pelakon Harapan Terbaik

Taufik Batisah????? NEXT.

Pengacara Terbaik – Hiburan

Hmm siapa lagi boleh merangkul takhta Khairudin Saharom eh?

Pengacara Terbaik – Rancangan Informasi

Rilla Melati is QUEEN pls but Taufiq Salleh pun bagus jugak. Akhmar pun bagus jugak. Nurul Aini pun macam seronok. Saya tak suka rancangan AH..! tu sorry Nadiah M. Din I still sayang u.

Bintang Cilik Terbaik

Drama Terbaik

Kisah Tok Kadi la kan nampak sah sak

Drama Khas Terbaik

Hmmm sengit

Rancangan Hiburan Terbaik

Adat Padat ah sebab menyeronokkan dan juga educational.

Rancangan Hiburan Khas Terbaik

Also known as senarai rancangan di mana penyanyi seperti Eiss, Aisyah Aziz dan Elfie Ismail akan muncul.

Rancangan Informasi Terbaik

Cantik Detektif? Swap Kerja? Kembara Kasih? All are gud.

Rancangan Kanak-Kanak Terbaik

Hari Raya Haji…Lagi?

Lagu Tema Terbaik

HUH LAGU INTERNS TAKDE???????

Desain Pembukaan Terbaik

LOL apa yang istimewa sangan pasal Hos!pektakular sebab Dua M punya pembukaan semua seakan.

Personaliti Lelaki Paling Popular

Peminat Mesyo Aaron Aziz dan Hisyam Hamid wild ah. Mereka tak muncul selalu pun dicalonkan. HAHAHAHA. I really like how Imam Shah tidak dicalonkan. TBH, Suria takde selebriti lelaki yang distinct ah so lupakan sahaja.

Personaliti Wanita Paling Popular

Adakah Nurul Aini akan tetap memenangi pencalonan ini walaupun beliau bersaing dengan anak-anak muda?

Itu sahaja daripada saya. Jangan lupa undi ya!

Ramalan akan dimuatnaikkan pada 30 Mac mungkin? So youallz boleh kononnya agak siapa akan menang so tak perlu nak SHOOK sangat.

– Pengkritik Sandiwara

P.S.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s