Kelab J: Episod 4 & 5

Salam Jamadilawal dan salam Febuari para pembacaku.

Ok, saya baru habis menonton episod 4 dan 5 Kelab J dan saya akan memberi komen serta pendapat saya mengenai episod-episod ini. Saya tidak akan memuatnaikkan screenshot sebab saya takde masa ah lol.

Di dalam pelancaran Kelab J, ada seseorang jejaka yang menanyakan jikalau Kelab J ini tempat untuk mencari Jodoh. Halimah dan Atiqa ketawa senda sahaja. Tapi asal bila watak Shahril Wahid tanya soalan sama dia kenek kecam eh? Double standards sak. DAN. Kenapa ada jejaka di dalam pelancaran Kelab J??? Kenapa tak jemput wartawan wanita?

Ok so Kelab J kini mempunyai H8Rs yang memulakan halaman fb anti-Kelab J dan Halimah ingin pekerjanya mencari halaman-halaman FB yang serupa dan hmm hapuskan halaman tersebut??? Like, lepastu dah tak dengar berita pasal benda ni tu je??? Saya nak tau bagaimana mereka menangani isu ini.BTW, kalau ada h8rs means you are somewhere ah kan.

Dan apabila di sesi pengenalan Kelab J, Normah mengenalkan dirinya sebagai seorang wanita yang belum berumahtangga dan seorang anak dara. Atiqa dan Halimah seolah-olah memberi judged Normah. I’m sorry but the last time I checked Kelab J is INCLUSIVE not EXCLUSIVE, so get your shit together Suria. What is Kelab J rly? For janda or for women?

Linda tidak tahu bagaimana untuk silent her phone yang diberi oleh bakal ibu tirinya lol lame.

Suami Kamariah membeli keropok untuk anaknya setelah lama menghilang. KAU FIKIR KEROPOK TU NAFKAH? Bodoh.

Atiqa menggunakan lelaki agar suaminya menceraikannya. Saya agak sad kerana drama yang sepatutnya empower women tidak menunjukkan bahawa women in power. Ini kerana Atiqa boleh menuntut cerai namun dia melakukan sebaliknya. Dia memuaskan nafsu lelaki lain agar suaminya akhirnya lafazkan talak.

Danny ada fetish perempuan Melayu kerana double time Atiqa dan Halimah. Dan Atiqa pun merepek kata kenek jumpa selalu untuk berbual Melayu kalau tak Melayu Danny akan merosot. HUH that rule applies to all languages.

Kenapa suami Liyana rude af dan tidak menyokong isterinya jadi model? Kan bagus model sihat dan bukan slim. Dan saya really hoped si Samad itu betul-betul “dear” kepada suami Liyana hahahah. Suria can never portray a homosexual relationship. Selalunya bapok dalam TV are clowns. Check-check Samad sebenarnya Sadiah.

Saya ingin tahu apakah implikasinya setelah Atiqa mendapat tahu bahawa Danny berjumpa Halimah. Adakah Linda marah bahawa ibunya sedang berjumpa Danny?

Ok, tata. Maaf. You have to bear w this kind of crappy writing till April.

Ekcili writing saya semua crappy.

by the by

Pengkritik Sandiwara

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s