Konsert Shila Amzah mendarat di Singapura

Salam sejahtera, para pembaca setiaku!

Tiket bagi konsert Shila Amzah di Singapura sudah pun mula dijual di lelaman All Access Asia pada Ahad lalu.

Berjudul “Journey To The Future”, penyanyi Malaysia itu akan bertemu dengan peminat Singapura pada 3 Jun di Panggung Capitol.

Konsert 90 minit itu akan menampilkan pemenang The Masked Singer 2 Malaysia yang bukan saja popular dalam kalangan peminat Melayu, malah mempunyai fanbase Cina yang agak besar.

Apakan tidak, nama Shila Amzah tidak asing lagi setelah penyanyi Patah Seribu itu memenangi peraduan nyanyian Asian Wave 2012 yang mengetengahkan bakat-bakat membawa lagu berbahasa Mandarin.

Journey To The Future yang bermula pada jam 8 malam itu bermula pada harga $88 hinggalah $168 (tiket VIP). Tiket VIP termasuk gambar kumpulan bersama penyanyi pemenang AJL36 (Pelukan Angkasa bersama Sekumpulan Orang Gila) itu serta sekeping kadfoto.

Konsert anjuran IMC Live Global ini turut disokong oleh YES933 dan 8world. Ini bermakna Shila sasarkan pasaran Cina untuk konsertnya di Kota Singa. Tak hairanlah kalau Shila membawa lebih lagu Mandarin!

Pada 4 Mac, Shila sudah memulakan konsertnya di Plenary Hall, KLCC. Ia merupakan satu sukses dan jika tidak silap, full house walaupun konsert Black Pink dan Bulan Bintang berlangsung serentak.

Selain Singapura dan KL, Shila juga akan bertour di Sabah, Penang dan Indonesia.

Shila Amzah juga pernah menerbitkan album 3 Suara bersama Ning Baizura dan Jaclyn Victor. Beliau turut menjadi finalis Anugerah Juara Lagu 37 bersama Liza Hanim untuk lagu Bahagiakan Dia.

Adakah anda akan mengikuti Shila dalam perjalanannya ke masa depan pada 3 Jun nanti?

Pengkritik Sandiwara

Gambar header: IMC Live Global

Advertisement

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s