Gadis diajak rakam video gersang dicap ‘bertindak terlalu cepat’

Salam sejahtera, para pembaca setiaku!

Kebelakangan ini, Singapura seperti terlalu banyak kes serangan seksual.

Akibatnya, wanita harus berhati-hati dan rasa tidak selamat.

Dan socmed tidak terkecuali.

Awal hari ini, pengguna Twitter Melanie, @aloebambi, menerima pesanan peribadi oleh seorang budak lelaki di Instagramnya.

Korang semua masih nak hantar pesanan seperti ini kepada gadis setelah terdapat banyak kes serangan seksual? Liar

Dalam tweetnya itu, menunjukkan seorang pengguna Instagram bernama syxfiqq._ menghantar mesej dan berkata “ingin buat video skandal?”.

Mujur, Melanie membuat siasatan dan menghantar emel ke sekolah syxfiqq._

Ini kerana budak lelaki yang menyerangnya meletakkan sekolahnya, CKSS, di bio Instagramnya.

Kebadutan terlompat keluar.

Ramai pengguna Twitter yang menyokong tindakan Melanie kerana bertindak cepat, memberitahu pihak berkuasa perkara sebenar.

Melanie juga telah menubuhkan group chat di Telegram untuk mendedahkan perbuatan bodoh seperti ini.

Takut dengan ugutan Melanie, budak lelaki itu berkata bahawa rakannya telah menaipkan mesej tersebut.

We have to laugh.

Apabila tweetnya tular dan mendapat lebih seribu RTs, terdapat akaun Twitter yang… tiba-tiba muncul.

Ada yang suruh dengar dua-dua belah pihak…

Wahai Qina, dik. Kalau orang hantar kau mesej nak buat video lucah kau tak gabrah ke? Kau cool je? Fikir lah. Tak payah nak dua-dua pihak. Memang salah.

Huh? Si John ni buat akaun nak kecam je.

So what kalau dia dah padam? Kebodohan tak boleh dipadam.

Huh? Lain kali kalau ada orang cabul then tahun depan baru nak buat laporan polis ke, dik…

What about it? Kalau NUS semua boleh bawak masuk GPA asal Melanie tak boleh email sekolah budak lelaki tu eh?

HUH? Apa ni? “Gunakan seseorang untuk fame” ???????????????

For god’s sake that lady probably traumatic and nak create awareness tapi kau kata dia nak fame!!!!!

Nak kata victim blaming, ni bukan but victim manipulating? Bongok sak.

Sis has no words.

Janganlah jadi bodoh… Tak bermanfaat.

Kalau nak buat video lucah pun… buat lah sendiri…

Pengkritik Sandiwara

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s