SG Mania 2019: Episod 4

Salam sejahtera, para pembaca setiaku!

Another week, another SG Mania!

Haizad Imran boleh menyanyi, tapi bolehkah dia menghibur? Maaf tapi persembahannya, Ku Cari Damai Di Hati seolah-olah tidak menyentuh jiwa. Tak boleh rasa gitu.

Satu lagi selow, Angkasa nyanyian Liwani. Bagus nyanyiannye. Tiada yang meletop sangat.

Kaulah Segalanya yang didendangkan oleh Adeep Nahar amat feels sekali, ya? Dapat rasa jiwanya menerusi persembahannya! Urgh, we have to stan!

Sebelum kita pergi ke segmen persembahan secara bertiga, ayuh kita fikirkan sejenak. Kalau rancangan Gegar Vaganza di Malaysia, walaupun lagunya selow, persembahan tetap gah. Ada penari, set menarik, busana gempak. Tapi kenapa Suria tak adakan perkara yang sama atau seakan untuk SG Mania?

Tak cukup bajet? Tapi bukankah SG Mania ini bertujuan untuk merancakkan lagi hiburan tanah air? Sampai bila penonton Singapura nak disajikan dengan hiburan mediocre saja? Kesian…

Adakah… ada koreografikah? Ole-ole Temasek? Kenapa? Entahlah. Mungkin ini adalah persembahan kumpulan yang paling disconnected sekali sejauh ini.

Adeep Nahar dan Liwani mara ke pusingan Face-off. Duh!

Maaf lah ye but he doesn’t look like he wants to be there pada mulanya. Nak dekat habis baru dia up sikit. Tapi macam ada yang tak kena…

Ha… Macam ni lah baru menghiburkan! Kenangan Mengusik Jiwa oleh Liwani begitu rancak dan mengajak penonton ingin menari bersama!

Nampaknya Adeep Nahar akan ke pusingan Wildcard dan akan bertemu Norfasarie dan Izat. Dia macam tak nak. Dan, sememangnya, Liwani mara ke pusingan seterusnya!

Ok, tapi kenapa setiap minggu ada obvious winner?IMG_2908.PNG

Saksikan Nor Shafiq, Kalysa dan Ryzall Noh minggu depan!

Ok, itu saje, rancangan ni bosan tbh.

– Pengkritik Sandiwara

 

Advertisement

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s