Tekan Minyak: Episod 1

Salam sejahtera, para pembaca setiaku!

Suria sekali lagi menerbit sebuah drama ala-ala female empowerment bertajuk Tekan Minyak! Seperti Kelab J, ia sebuah drama yang mengisahkan kehidupan wanita-wanita yang berusia dan mempunyai masalah dan dilema tersendiri.

Boleh saya tahu mengapa mereka di atas awan? Apakah penjelasannya?

Dibintangi Rosita Hussin, Ariati Tyeb Papar, Junaidah Eksan, Nadia Ali dan Mariana Yati, Tekan Minyak ni menceritakan kisah 5 sekawan! Tajuk “Tekan Minyak” kerana mereka semua ada kenderaan masing-masing jadi macam bermakna gitew ala-ala Fast and Furious. Dan pada masa yang sama, ia juga seperti analogi of something I guess.

Saya juga tidak faham mengapa audio “Tekan Minyak” ni seperti robot auto tune.

IMG_5183

Mereka semua sebenarnya rakan kampung gitew.

IMG_5184

Flashforward 30??? tahun.

Nadiah baru pulang dari US dan dia seorang cougar yang malu-malu kucing. Dia mempunyai scooter.

IMG_5185

Si dekni pemandu bas sekolah.

IMG_5187

Si dekni ada spa dan amat berjaya. Ada kereta mewah.

IMG_5188

Pemandu kereta sewa. (Tak boleh cakap syarikat tu nanti disangka product placement)

IMG_5189

Bekas pegawai SAF yang sudah pencen dan membuka bengkel kereta.

Mandul. Ibu-mertua-ingin-cucu klisye

IMG_5192

Episod paling mendak sebab mereka ingin mengenalkan setiap watak.

IMG_5193

Mereka reunion akhirnya!

IMG_5194

Dia ni on kerusi roda. So dia takut isteri dia dapat jantan lain kot.

IMG_5195

Wow. Isu cohabitate dibincangkan dalam drama Suria!

Gross.

IMG_5198

Dia taknak makan kat rumah mertua sebab mandul.

IMG_5199

Teenage rebel.

Men R trash. Tak tahu kepentingan couple time. Dia nak ajak kongkek la wei!

IMG_5202

Bahlol punya mertua hahaha. Check2 anak kau yang mandul???

IMG_5203

Makan ikan pun boleh bantu kesuburan eh?

IMG_5204

Dia ni dah tidur dengan suami bertahun abeh harini baru nak suruh berdengkur pelan sikit?

I want to comment on her tudung while sleeping tapi nanti ada orang kecam sebab itu kan keperibadian dia nak pakai tudung. Ok.

IMG_5205

LOL.

IMG_5206

Feeling lattew.

IMG_5207

LOL mereka ipar?

IMG_5208

Huh?????? ok.

Ermz baru episod pertama so takde komen.

– Pengkritik Sandiwara

(Photos from Mediacorp Suria’s Toggle)

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s